Friesland vs Zeeland

Friesland vs Zeeland

Oooo té leuk!
Ik mag wat schrijven en jullie mogen het lezen. Ik wil iets schrijven en hopelijk willen jullie het lezen.

Ik ik ik... zo ben ik helemaal niet. Maar wie is “ik”? 
Ik ben petra, een Zeeuws meisje die altijd de liefde achtervolgd is en zo in het mooie Friesland terecht is gekomen, nu personal trainer en genietend van twee prachtige dochters. 

Schrijven vind ik heerlijk, vroeger voor mijn werk en nu om mijn hoofd te legen en ook weer een beetje creatief bezig te zijn. Maar voor nu genoeg over mij.... of niet... want wat zou ik nu willen delen? 

De Sneekweek ligt alweer achter ons, iedereen was druk aan het feesten, in en op het water, de stad Sneek stond bol van gezelligheid, druk met toeristen en andere feestvierende en sportieve Friezen. Heerlijk die gezelligheid! Volgend jaar de 85e Sneekweek. Dat zal een knalfeest worden!
Jaren lang heb ik geprobeerd om niet mijn hart voor 100% te verliezen aan Friesland. Waarom? Mijn hart ligt stiekem in Zeeland. Hoe ouder ik word hoe meer ik ga waarderen. Dat zijn soms hele kleine dingetje maar kan eigenlijk van alles zijn. Waarderen dat ik kan genieten van een ondergaande zon, een glimlach krijgen als ik Friese paarden zie, genieten van een stukje Friese droge worst of oranje koek en genieten dat ik steeds meer gelijkenissen met mijn mooie Zeeland zie. Gisteravond weer teruggekomen van een weekje Zeeland. Genoten van de ondergaande zon, de zon zien verdwijnen in de zee, genoten van de Zeeuwse knollen (paarden) in de wei, genoten van Zeeuwse vruchten (zeevruchten) maar ook Zeeuwse bolussen en gezellige authentieke of juist vernieuwende winkels. Jaren lang tranen in mijn ogen, net voordat ik mijn favoriete stadje Middelburg uitreed, ook dit keer weer een dubbel gevoel. Vrienden en familie weer achterlaten maar ook weer vrienden en familie tegemoet rijden. Op naar het noorden,  het was weer zo fijn, genoeg gezien en gedaan. Heerlijk gegeten, heerlijk genoten van en met elkaar. 

Ongeveer 300 kilometer maakt het verschil maar ik geniet ervan dat ik tegenwoordig van zoveel mag genieten. Al heb ik wel Zeeuwse lekkernijen meegenomen om weer langzaam af te kicken. Volgende keer meer over mijn quilty pleasures.

Zoetige en zonnige groetjes,
Petra x

Ps. Jullie hebben kunnen lezen dat ik hou van variatie ;) daarom ben ik zo fan van Sterk en sVeer. Gezelligheid en kunnen shoppen; van kleding tot boeken, van glaswerk tot knuffels, van sieraden tot chocolade, van cadeautjes voor jezelf of voor kinderen. Alles met liefde bij elkaar gebracht.

Voor meer leuke tips over Friesland neem eens een kijke op de site van Leven in Friesland : wwww.leveninfrieslan.nl 

 
 
Bezig met laden